OPÝTALI SME SA – B.BOY TWISTER

OPÝTALI SME SA – B.BOY TWISTER

Položili sme otázku našim študentom v Škole Breaku.

Keby si sa mohol opýtať skúseného b-boya/b-girl niečo čo by ti mohlo pomôcť v tvojom tanečnom rozvoji, čo by to bolo?

Vybrali sme otázky, ktoré sa najčastejšie opakovali a vyspovedali sme naších najlepších tanečníkov. Vzniklo nám 9 zaujímavých a hodnotných rozhovorov.

Opýtali sme sa – b.boy TWISTER

Čítaj a inšpiruj sa


  1. Predstav sa nám.

 

Ahoj. Volám sa Twister  a mám 23 rokov. Pochádzam z východného Slovenska no momentálne žijem v Bratislave. Tancu sa venujem už dlhých 12 rokov a budem sa mu venovať ešte minimálne trikrát toľko. Reprezentujem Hasta la muerteFearless crew.

 

  1. Tréning robí kráľov. Ako pristupuješ k tréningu ty? Robíš si tréningové plány?

 

Kedysi som sa pohrával s myšlienkou, že si spravím tréningový plán no žiaľ nikdy sa mi ho nepodarilo dodržať. Dnes už zastávam názor, že tréning má byť prispôsobený tomu, akú ma tanečník práve náladu a na čo má momentálne chuť. Snažím sa často striedať hudbu na tréningu, lebo práve z nej vychádza najviac inšpirácie a najmä vďaka dobrému výberu hudby odchádzam z tréningu spokojný.

 

  1. Ako nestresovať pri battlení ? Ako si užiť battle naplno?

 

Myslím, že najdôležitejšie je v battli sa sústrediť len na to podstatné a nedovoliť hlave a myšlienkam aby od toho odbiehali. Dôležité je nemyslieť na prehru/výhru, prizemoney, na to že ti nevyhovuje podlaha, tenisky, či na to že sa na teba došli pozrieť kamaráti a pod. Netreba brať súťaže príliš vážne. Skôr by som povedal, že vážnejšie treba brať tréningy a potom sa v battli už nie je čoho báť. Veď medzi tréningom a battlom zase až taký rozdiel nie je.

 

  1. Aký je tvoj životný štýl? Opíš nám ako vyzerá tvoj bežný týždeň.

 

Môj bežný deň nevyzerá obzvlášť zaujímavo. Čo sa týka životného štýlu tak si nedovolím tvrdiť, že by som žil veľmi zdravo, avšak viem, že všetkého veľa škodí čo sa neskôr prejaví aj v tanci.

 

  1. Na svojom konte máš rôzne úspechy, podeľ sa s nami ako sa vzdelávaš a kde berieš inšpiráciu.

 

Inšpiráciu beriem predovšetkým od ľudí, či už sú to tanečníci, športovci alebo iní umelci. Niekedy mi človek posunie jednu myšlienku a v momente cítim nával inšpirácie a mám chuť trénovať. Veľmi inšpiratívne sú pre mňa interviews s bboys. Mnohí z nich si prešli zaujímavou cestou kým sa dostali tam kde sú teraz, no všetci museli začať od nuly.

 


logo skola breaku

Sme Škola Breaku, tanečná škola zameraná výlučne na break dance. Viac tu > Čo je Škola Breaku